Czy wiesz, że jedną decyzją możesz znacząco wzbogacić swój dom? Sięgnij po pojemniki próżniowe i pompkę do pojemników próżniowych, odkryj drzemiący w nich potencjał oraz korzystaj z zupełnie nowych możliwości!
Pojemniki próżniowe to rozwiązanie stworzone jako odpowiedź na powszechny problem marnowania jedzenia. Co sprawia, że są tak wyjątkowe? Przede wszystkim ich kompleksowość! Mianowicie pojemniki próżniowe nie tylko wydłużają świeżość i zachowują smak produktów żywnościowych, ale również zapobiegają roznoszeniu się zapachów w lodówce. Pojemniki próżniowe wyróżnia niezwykła szczelność (silikonowe uszczelki, zawór Air Clip), która w połączeniu z pompką do pojemników próżniowych gwarantuje ochronę produktów przed powietrzem oraz wilgocią. Warto również wiedzieć, iż pojemniki próżniowe nadają się do przechowywania zarówno produktów, półproduktów, jak również niespożytych gotowych dań. Ponadto to rozwiązanie, które łączy w sobie skuteczność z ciekawym designem (nowoczesny kształt, dobrze dobrane kolory), dzięki temu pojemniki próżniowe szybko wkomponują się w wystrój twojej kuchni.
Jak wygląda proces „tworzenia” próżni?
– wypełnij pojemnik lub pojemniki produktami
– nałóż pokrywę i odpompuj powietrze, lekko dociskając pompkę
– lekko odchyl w bok ruchomą część zaworu znajdującego się w środkowej części pokrywy pojemnika
Co zyskasz, sięgając po pojemniki próżniowe i pompkę do pojemników próżniowych?
1) odciążysz swój domowy budżet
2) ochronisz żywność przed wilgocią oraz rozwojem bakterii tlenowych
3) wydłużysz przydatność, smak oraz aromat niespożytych produktów
4) zapobiegniesz marnowaniu jedzenia
5) sięgniesz po bezpieczne i skuteczne rozwiązanie
6) pojemniki próżniowe pomogą ci utrzymać porządek w lodówce, dzięki temu, szybko będziesz mógł stworzyć listę zakupową
Pamiętaj, że wyrzucanie jedzenia to marnowanie:
– pieniędzy, które wydałeś na produkty
– czasu, który poświęciłeś na zakupy
– energii, którą włożyłeś w przygotowanie posiłku
Jakie produkty możesz przechowywać próżniowo?
– makarony (zapobiegniesz wysychaniu surowego makaronu)
– mięso (warto wiedzieć, że w warunkach próżniowych mięso szybciej się zamarynuje)
– ryby (nie tylko zachowasz ich smak, ale i zapobiegniesz przeniesieniu zapachu na inne produkty w lodówce)
– wędliny i sery (zachowasz ich smak i świeżość)
– kawę i herbatę (dłużej utrzymasz ich aromat)
– pieczywo (dłużej zachowasz chrupkość)
– owoce i warzywa (nie tylko zachowasz ich smak, ale i utrzymasz naturalny kolor)
– produkty mleczne (zapobiegniesz rozwojowi bakterii tlenowych)
Kiedy może ci się przydać pakowanie próżniowe?
– każdego dnia
– w trakcie świąt
– podczas organizacji imprez
Szukasz rozwiązania dla siebie? Pojemniki próżniowe i pompkę do pojemników próżniowych znajdziesz na stronie https://seeyoo.pl/produkty.html. Wejdź, wybierz, kup i każdego dnia odkrywaj zupełnie nowe możliwości!
Komentarze